Ny Lov Om Aldersverifikation På Webshop

Den 1. oktober 2024 træder en nye lovkrav i kraft, der stiller strengere krav til aldersverifikation ved online salg af produkter som alkohol, tobak, og nikotinprodukter. Disse love er indført for at beskytte mindreårige mod adgang til skadelige stoffer. Hvis du driver en webshop, der sælger disse varer, er det afgørende at forstå og implementere de nye regler for at undgå bøder og sikre overholdelse.

Oversigt over de Nye Lovkrav
 Den nye lovgivning, L173, som blev vedtaget af Folketinget, kræver, at alle online-sælgere af aldersbegrænsede produkter skal implementere en effektiv metode til aldersverifikation. Dette gælder især for produkter som alkohol, tobak og nikotinprodukter. Lovgivningen specificerer, at der skal anvendes en godkendt metode til at sikre, at køberen opfylder alderskravet.

Den primære metode, der nævnes, er brugen af MitID til at verificere køberens alder. Dette er en sikker digital løsning, som mange allerede anvender til login og autorisation i andre sammenhænge.

Hvordan Man Bliver Compliance
For at blive compliance med de nye lovkrav skal du sikre, at din webshop har integreret en godkendt aldersverifikationsmetode. Her er trin for trin, hvordan du gør det:

Vælg en Godkendt Verifikationsmetode: Du kan vælge at bruge MitID, som er den mest sikre og anbefalede metode. Alternativt kan du anvende andre dokumentbaserede løsninger som kørekort eller EU ID.

Implementer Teknologien: Sørg for, at din webshop er integreret med den valgte aldersverifikationsløsning. Det kan være via en plug-and-play løsning som VerifyID, som nemt integreres i de fleste webshop-platforme.

Informer Dine Kunder: Det er vigtigt at kommunikere til dine kunder, hvorfor aldersverifikationen er nødvendig, og hvordan deres data bliver håndteret.

Fordele ved Brug af VerifyID til Aldersverifikation
VerifyID tilbyder en plug-and-play løsning, der er nem at implementere i din webshop. Her er nogle af fordelene ved at bruge VerifyID:

Sikkerhed: VerifyID bruger MitID, hvilket sikrer, at kun personer over den lovbestemte aldersgrænse kan gennemføre købet.
Nem Integration: Løsningen kan nemt integreres i både Shopify, WooCommerce og andre populære e-commerce platforme.
Compliance: VerifyID sikrer, at din webshop overholder de nye lovkrav, så du undgår bøder og juridiske komplikationer.

Ofte Stillede Spørgsmål 

Hvordan påvirker de nye lovkrav min webshop?
Du skal implementere en godkendt aldersverifikationsmetode for at sikre, at dine kunder opfylder alderskravet for køb af alkohol, tobak og nikotinprodukter.

Hvilken metode er bedst til aldersverifikation?
MitID er den mest sikre og anbefalede metode, da det er en nationalt godkendt løsning.

Kan jeg bruge andre ID-metoder end MitID?
Ja, du kan også bruge andre dokumentbaserede metoder som kørekort eller EU ID, men MitID er det mest sikre valg.

Hvad sker der, hvis jeg ikke overholder de nye krav?
Manglende overholdelse kan resultere i bøder og andre juridiske konsekvenser, så det er vigtigt at sikre compliance.

Hvordan kan jeg integrere VerifyID i min webshop?
VerifyID tilbyder en nem integrationsproces via plug-and-play løsninger for de fleste populære e-commerce platforme.

Hvordan sikrer VerifyID mine kunders data?
VerifyID bruger avanceret krypteringsteknologi for at sikre, at alle kundedata behandles sikkert og i overensstemmelse med GDPR

De nye lovkrav for aldersverifikation er en vigtig del af reguleringen af online salg af aldersbegrænsede produkter. For at sikre din webshop mod lovbrud og bøder, bør du integrere en effektiv aldersverifikationsløsning som VerifyID, der sikrer compliance med de nyeste love.